Siirry sisältöön
05-07-2018

Olisinko mieluummin Einstein vai apina?

Uusin prosessorisukupolvi tuottaa nopeimman käyttäjäkokemuksen. Tallennustilaa ei voi olla koskaan liikaa. Tietoturva on sama kuin hienoin ja tehokkain palomuuri. Tehokkaalla työntekijällä on uusin ja hienoin tietokone. Näin kai meidän ajatuksemme juoksee, mutta tuottaako uusin ja kaunein innovaatio aina automaattisesti parhaan liiketoimintahyödyn?

IT-alan markkinoinnissa puhutaan usein wow-efektistä ja muutenkin hypeillään sillä, että joku uusi asia on nyt sitten disruptiivista ja maailmaa mullistavaa. Tämä johtaa siihen, että me juoksemme kaiken uuden perässä ja edellisen sukupolven ratkaisut eivät yhtäkkiä ole enää käyttökelpoisia, kun se seuraava gigahertsitaso on julkaistu. Tosiasiassa nämä iteratiiviset kehityskierrokset tuottavat tekniikan kypsyessä kuitenkin yhä vähemmän uutta hyötyä, koska varsinainen innovaatio on jo hyväksikäytetty. Silloin tällöin joku keksii jotain todella uutta ja syntyy tilanne, jossa teknologiainvestointi on se selvästi paras tapa löytää tehoa.

Luonnollisesti on hyvä asia, että teknologia kehittyy ja sitä kautta syntyy tehostumista. Silti voi olla hyvä pysähtyä miettimään, tuottaako investointi uuteen tekniikkaan aina parhaan hyödyn vai voisinko saavuttaa enemmän hyödyntämällä nykyistä ratkaisua paremmin. Mistä tiedän, sovellanko nykyisen ratkaisun ominaisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla vai onko minulla vielä osa hyödystä ulosmittaamatta?

Oman tekemisen vertaaminen muihin samaa teknologiaa hyödyntäviin voi tuottaa nopeitakin voittoja. Samoin jo hetken käytössä olleisiin teknologioihin on ehtinyt muodostua soveltamisen osaamista, parhaita käytäntöjä, joita soveltaen löytyy uutta tehoa. Näiden kautta vasta realisoituu se hankintahetken ajattelu takaisinmaksuajasta ja elinkaarikustannuksesta.

En siis sano, että älä osta uusinta rautaa vaan sanon, että hyödynnä investointisi täysimääräisesti ja monista. Sovella omaan liiketoimintaasi malleja, jotka muualla on parhaiksi käytännöiksi havaittu. Tässä luonnollisesti pitää olla kokemuksia eri toimialoilta ja todennettua osaamista liiketoimintahyötyjen tuottamisesta kyseisillä teknologioilla.

Atea on teknologisen soveltamisen moniottelija. Suomessa meillä on 200 sertifioitua konsulttia, jotka päivittäin soveltavat parhaita käytäntöjämme asiakkaidemme liiketoiminnan tehostamisessa. Kuluvan vuoden aikana tulemme vahvistamaan konsultointiamme entisestään kymmenillä osaajilla. Oman osaamisemme tueksi meillä on parhaat mahdolliset kumppanuustasot alan kiistatta johtavien toimijoiden kanssa. Meiltä saat niiden uusimpien ratkaisujen lisäksi myös osaamisen siihen, että ratkaisut on parhaalla mahdollisella tavalla varustettu tuottamaan se liiketoimintahyöty, jonka Sinä tarvitset!