Työssäni on parasta, että voin auttaa muita ihmisiä kehittymään. Kun rekrytoimme uusia ihmisiä, arvioin erityisesti heidän motivaatiotaan ja potentiaaliaan kehittyä työssä. Toinen minulle tärkeä asia on, että voin jatkuvasti tutustua uusiin teknologisiin mahdollisuuksiin.
Tittelini on Head of Consultant Services ja vastaan käytännössä Atean konsultointipalveluyksikön kehityksestä ja kasvusta. Suunnittelemme ja toteutamme asiakkaiden IT-infrastruktuurin muutoshankkeita koko Atean tarjooman leveydellä.
Yksikkömme koostuu viidestä eri tiimistä, joista kukin vastaa tietystä teknologian erikoisalueesta: tietoturva, tuottavuus ja loppukäyttäjäratkaisut, tietoliikennearkkitehtuuri, konesali- ja pilviteknologiat sekä IT-strategia. Ideana on, että tiimit työskentelevät projekteissa limittäin asiakkaan tarpeiden mukaan. Näin pystymme tarjoamaan asiakkaalle kattavan kokonaiskuvan teknologisista mahdollisuuksista.
Tyypillisimmät muutosprojektit liittyvät julkisen pilven hyödyntämiseen. Työympäristöt ovat tähän jo vahvasti siirtyneetkin. Nyt mietitään, tarvitaanko yritysten sisällä omia konesaleja ja resursseja vai voidaanko ne hankkia julkisesta pilvestä.
Palveluiden pirstaloituminen eri pilvialustoille luo kysyntää myös identiteettipalveluille eli käyttäjien tunnistamiselle ja pääsynhallinnalle. Muutosprojekteissa tietoturvaa pitää miettiä sekä käytäntö- että laitteistotasolla.
Atean muutosprosessi IT-laitteiden toimittajasta strategiseksi teknologiakumppaniksi on ollut kiehtova. Lisäksi tunnen, että hankkeet, joiden parissa työskentelemme, ovat oikeasti merkityksellisiä asiakkaille.
Asiantuntijapalvelumme ovat vahvalla kasvu-uralla, ja tällä hetkellä kasvatamme sekä asiantuntijakaartiamme että myyntitiimiämme. Haluamme toimia yhä paremmin neuvonantajana asiakkaidemme muutosprosesseissa.
Teknologiaympäristö muuttuu vauhdilla. Pilvipalveluiden tarjonta vaikuttaa keskittyvän muutaman jättiyritykseen, kuten Microsoftiin, Googleen ja Amazoniin. Tämä kehitys määrittää vahvasti, miten myös meidän omaa osaamistamme tulee laajentaa.
Esineiden internet konkretisoituu vauhdilla, ja datan visualisoinnin merkitys kasvaa entisestään. Meidän on tarjottava asiakkaidemme johdolle uusin menetelmin relevanttia ja ymmärrettävää tietoa keskeisistä yrityksen tilaan vaikuttavasta asioista. Robotiikassa, prosessiautomaatiossa ja tekoälyssä on valtavasti uusia mahdollisuuksia. Nämä ovat tietenkin vielä hyvin uusia ja kypsymättömiä alueita.
Opiskelin tietoliikenneinsinööriksi EVTEK-ammattikorkeakoulussa, joka on nykyään osa Metropoliaa. Opiskelujeni aikana työskentelin kaikkiaan kolmessa IT-alan yrityksessä: BusinessForumissa eli nykyisessä Dustinissa sekä LifeChartissa ja VDSL-Systemsissa.
Startup-kokemusten jälkeen siirryin Nordeaan, jossa olin mukana kehittämässä muun muassa Active Directory ja mobiilipalveluita sekä ottamassa mobiiliverkkopankin ensiaskeleita 2000-luvun alkupuolella. Nordealla tein myös lopputyön 3G-yhteyksien hyödyntämisestä.
Ennen Atealle siirtymistä työskentelin Fujitsulla, jossa pääsin tutustumaan IT-alaan ensi kertaa palveluntarjoajan ja jälleenmyyjän näkökulmasta.
Olen espoolainen kahden lapsen isä, ja vapaa-aikani kuluu pitkälti omissa ja lasten harrastuksissa. Työajan ulkopuolella minut löytää usein maastopyörän selästä Espoon, Kirkkonummen ja Nuuksion metsistä. Hankikaan ei haittaa, sillä talvella maastopyörä vaihtuu paksurenkaisempaan fatbike-malliin. Harrastan myös laskettelua ja pyrin yhdistämään sen matkailuun vuoristossa. Kesääni kuuluvat mökki ja kalastus. Pidän kunnostani huolta myös pelaamalla salibandyä höntsä-liigassa.