Siirry sisältöön
Uutiset13-09-2024

Atea voitti Tiera Verkkokauppa -kilpailutuksen – sopimuksen kokonaisarvo saattaa ylittää miljardin euron rajan

Atea Finland on voittanut Tiera Oy:n järjestämästä kilpailutuksesta kaksi kolmesta osa-alueesta niiden ainoana toimittajana. Sopimuksen mukaan Atea toimittaa Tiera Verkkokaupan ICT-laitteet, -ohjelmistot ja -palvelut sekä hyvinvointiteknologiat seuraavan neljän vuoden ajan. Puitesopimuksen kokonaisarvoksi Tiera Oy on arvioinut 780 miljoonaa–1,16 miljardia euroa.
Tiera Verkkokauppa kuvitus.

Atea Finland toimittaa puitesopimuksen puitteissa Suomen kunnille, koulutussektorille ja hyvinvointialueille laitteistoja, ohjelmistoja ja asiantuntijapalveluita laajasta valikoimasta kilpailukykyisin hinnoin. Puitesopimus tuli voimaan 3. syyskuuta 2024 ja sopimuksen mukaiset toimitukset käynnistyvät jo syyskuun lopulla.

Sopimus on kokonaisarvoltaan tiettävästi suurin Suomessa koskaan solmittu ICT-alan puitesopimus. Se on jatkoa aiemmille Tiera Verkkokauppa -sopimuksille ja on poikkeuksellisen merkittävä myös maantieteellisen kattavuutensa suhteen, sillä yli kaksi kolmasosaa Suomen kunnista on sen piirissä. Yhteistyö Atean ja Tieran välillä on jatkunut vuodesta 2015 saakka.

”Meille on suuri kunnia jatkaa Tiera Oy:n luotettuna kumppanina ja tarjota Suomen kunnille, koulutussektorille ja hyvinvointialueille kohdennettuja ratkaisuja. Pitkä yhteistyömme on tuonut meille syvällisen ymmärryksen julkishallinnon eri toimialojen tarpeista. Tiera oli kilpailutuksessaan asettanut tiukat vastuullisuusvaatimukset toimitettaville tuotteille ja toivon, että heidän esimerkkinsä rohkaisisi myös muita organisaatioita siihen”, Atean toimitusjohtaja Juha Sihvonen sanoo.

Kilpailutuksessa Tiera kiinnitti huomiota erityisesti kokonaistaloudellisuuteen ja vastuullisuuteen sekä valikoiman laajuuteen. Vastuullisuus on huomioitu koko toimitusketjussa ja Tieran tavoitteena on tarjota yhteishankintaan liittyneille organisaatioille Suomen vastuullisin ICT-hankintakanava.

Yhteishankintaan liittyi yhteensä 460 organisaatiota; kuntia, kaupunkeja, kuntayhtymiä, yliopistoja, korkeakouluja, hyvinvointialue ja konserniyhtiöitä. Tiera Verkkokauppaan liittyneet organisaatiot voivat hankkia yhdeksään eri tuoteryhmään kuuluvia tuotteita ja palveluita ilman erillistä kilpailutusta.

 

Lisätietoja:

Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 0400 735 134